Fons FCPB - Fons fotogràfic Climent Picornell Bauzà

Pagès fent foc Pagès fent foc Pescador de canya ran de mar Jugant amb una nina Pescant ran de mar Pagès Pageses en plena recol·lecció Porcs blancs a lloure Pagès Pagès Pageses enmig de l'hort Porcs blancs a lloure Segant alfals Pageses en plena recol·lecció Pescador de canya ran de mar Caçadors preparen filats El pastor i la seva guarda d'ovelles El pastor i la seva guarda d'ovelles Recullen l'anyada Tractor amb els ametlers en flor Xot passador Xot passador Xot passador Ovella morta Instal·lació agrària Retrat d'un porc negre Retrat d'un porc negre Ovelles pasturant Pagès a les seves instal·lacions agrícoles Pagès a les seves instal·lacions agrícoles Ferradures i picarols Cavall dins estable Camps d'explotació agrícola Camí accés a explotació agrícola Capelleta a la paret d'explotació agrícola Gallina Porc negre Porcs negres Moix a l'aguait Passant l'arada envoltat de boira Pageses a l'hort Pageses a l'hort Pageses a l'hort Netejant tomàtigues Pesca amb puu Pesca amb puu Pesca amb puu Pesca amb puu Pesca amb puu Pesca amb puu Pesca amb puu Pesca amb puu Passejant pel bosc Passant l'arada envoltat de boira Passant l'arada envoltat de boira Cavall a instal·lacions agrícoles Fent llenya Tasques agrícoles Observant una tanca Esquitxant arbres fruiters Batre a l'era Batre a l'era Batre a l'era Batre a l'era Batre a l'era Enmig de l'hort Inspeccionant la vinya Treballant la vinya Treballant la vinya Treballant la vinya Treballant la vinya Treballant la vinya Treballant la vinya Treballant la vinya Treballant la vinya Treballant la vinya Treballant la vinya Treballant la vinya Treballant la vinya Treballant la vinya Confraria de pescadors Confraria de pescadors Confraria de pescadors Confraria de pescadors Treballant en un tancat Pescant damunt les roques Cap a la pesca amb un llaüt Nin al sofà Fotògraf en observació Carussa d'una jovençana Retrat Al mercat de Sineu Padrina arreglant una flassada Dona en un camp Jove lluint trofeu Sonant al talaiot Sonant al talaiot En Balaguer i la seva pipa La fura i el seu amo Madò Pereta
Resultats 1 a 100 de 6281 Mostra-ho tot
Original Objecte digital not accessible

Àrea d'identificació

Codi de referència

ES 7040 AHUIB FCPB

Títol

Fons fotogràfic Climent Picornell Bauzà

Data(es)

  • 1979 - 2003 (Creation)
  • 1966 - ? (Creation)

Nivell de descripció

Fons

Volum i suport

Més de 22.000 diapositives a color en pel·lícula, dels formats estàndar de 35 mm, 6 x 6 cm i 6 x 9 cm. Els marcs de les diapositives són de cartró i sobretot de plàstic.

Àrea de context

Nom del productor

(1956-2003)

Història biogràfica

Climent Picornell va néixer a Sant Joan (Mallorca) el 1956 i morí jove el 2003, després d'una llarga malaltia. Com a fotògraf, escrigué el seu cosí i professor de la UIB Climent Picornell, «tengué una carrera intensa i deixà molts de llibres, revistes i altres publicacions, testimoni del seu mestratge. La seva especialitat fou la fotografia de natura, amb gran preferència pels ocells. Té fotografies editades, entre altres, a "Història natural dels Països Catalans", a "Els endemismes de les Balears", a "Les orquídies de les Balears", a "Les Balears abans dels humans", a Anuaris del GOB, als CD-Rom sobre s'Albufera i a "Atlas de les illes Balears" de la Universitat de les Illes Balears, a més del llibre "Quaderns d'usos, costums i oficis", il·lustrant textos de Biel Frontera. "Mallorca: Imatges per a la felicitat", amb textos de Carme Riera i nombroses fotos seves, és testimoni del seu acurat treball paisatgístic. Fou Premi de Flora del Jardí Botànic de Sóller, Premi Nacional de fotografia FUJI i Premi del Festival Internacional de San Sebastià».
Les fotografies de Climent Picornell són sobretot de Mallorca, de la Serra de Tramuntana, del litoral, del pla de Mallorca, d’on era originari, de la natura en general i molt especialment d’ocells (gran coneixedor i observador de l’Albufera).
Els seus col·legues parlaren del seu mestratge, en concret, la majoria d’integrants de l’ AFONIB (Associació de Fotògrafs de Natura de les Illes Balears): “Es convertí en un mestre inigualable a l’hora de treballar la llum, generós i humil… Caldria destacar el seu arrelat compromís en la conservació del nostre entorn”.
Climent Picornell tècnicament tenia un gran domini dels escenaris, dels instants, dels enquadraments, amb una certa visió poètica. I era extraordinàriament exigent amb el seu treball i un sedàs propi primmirat.
Gairebé després del seu traspàs, l'associació de fotògrafs de natura AFONIB organitza de forma periòdica el concurs fotogràfic Memorial Climent Picornell, del qual a hores d'ara ja se n'han celebrat tretze edicions.

Història arxivística

De Climent Picornell Bauzà, productor, passà, després de la seva mort el 2003, al seu cosí Climent Picornell Bauçà (professor de la UIB), d'on passà a mans de l'Arxiu històric de la UIB.

Origen de l'ingrés o de la transferència

Aquest fons fotogràfic va arribar de la mà del professor de geografia de la UIB Climent Picornell, cosí i hereu del llegat del nostre fotògraf Climent Picornell. D'acord amb la família, la seu vídua i els seus fills, es decidí donar aquest fons que recull la vida fotogràfica del seu productor, a l'Arxiu històric de la UIB. Per això es realitzaren les passes legals pertinents que ens dugueren a la signatura del conveni de cessió d'aquest llegat fotogràfic.

Àrea de contingut i estructura

Abast i contingut

Ingressos

Sistema d'organització

Àrea de condicions d'accés i ús

Condicions d'accés

Condicions de reproducció

Idioma del material

Escriptura dels documents

Nota sobre les llengües i escriptures

Característiques físiques i requeriments tècnics

Instruments de descripció

Àrea de documentació relacionada

Existència i localització dels originals

Existència i localització de reproduccions

Unitats de descripció relacionades

Descripcions relacionades

Àrea de notes

Identificador(s) altenatiu

Punts d'accés

Punts d'accés per matèria

Punts d'accés per lloc

Punts d'accés per autoritat

Punts d'accés de gènere

Àrea de control de la descripció

Identificador de la institució

7040 AHUIB

Regles o convencions

Estat d'elaboració

Nivell de detall

Dates de creació revisió eliminació

Març de 2020

Idioma(es)

Escriptura(es)

Fonts

Area de drets Objecte digital (Master)

Area de drets Objecte digital (Reference)

Area de drets Objecte digital (Thumbnail)

Àrea d'ingressos

Matèries relacionades

Persones i organitzacions relacionades

Related genres

Llocs relacionats