Ítem 002 - Llibre de pagaments de l'obra pia i profana de la senyora dna. Maria Armengol (1707-1716)

Àrea d'identificació

Codi de referència

ES 7040 AHUIB FJMS-LIB-002

Títol

Llibre de pagaments de l'obra pia i profana de la senyora dna. Maria Armengol (1707-1716)

Data(es)

  • 1707-1716 (Accumulation)

Nivell de descripció

Ítem

Volum i suport

Llibre enquadernat amb cobertes de pergamí.
Mides: 213x157 mm

Àrea de context

Nom del productor

Història arxivística

Origen de l'ingrés o de la transferència

Àrea de contingut i estructura

Abast i contingut

Extret de "Fons ‘Jesuïtes’ de l’Arxiu Històric de la Universitat de les Illes Balears(1308-1866)"
d'Albert Cassanyes Roig

a 27 del mismo mes y año en poder de Pedro Juan Tomás nottario.
1707-1766. 78 ff. 270 X AHUIB, Jesuïtes, Llibre 2. Libro de los pagamientos de la obra pía y legados píos y profanos de la señora doña María Armengol muger del señor Juan Miguel Antich de Llorach murió dicha señora a 30 de agosto 1707 y fue enterrada en Montesión a 31 del mismo. Hiço su testamento 148 mm. Paper. Enquadernat amb coberta de pergamí.

AHUIB, Jesuïtes, Llibre 2, sf. Sense datació. Guillem Abrí Dezcallar passa comptes d’un censal de 270 lliures durant 50 anys, quedant obligat al pagament d’una sèrie d’anualitats.
Observacions: Nota solta inserida al darrere de la coberta.

AHUIB, Jesuïtes, Llibre 2, sf. Sense datació. Llistat de deixes pies i profanes de Maria Armengol, especificant els diversos conceptes i la quantitat de diners destinat a cadascun.

AHUIB, Jesuïtes, Llibre 2, sf. Sense datació. Guillem Abrí Dezcallar passa comptes d’un censal de 270 lliures que havia de pagar per unes possessions a Sencelles, però deu diverses anualitats, que li són exigides. A continuació, llistat del pagament de censos.

AHUIB, Jesuïtes, Llibre 2, sf. Sense datació. Sumes diverses.
Observacions: Es tracta d’un paper solt.

AHUIB, Jesuïtes, Llibre 2, sf. Palma, 1 de setembre de 1707 – 10 de novembre de 1708. Diego García, rector de Monti-sion i administrador de la deixa de Maria Armengol, i Vicenç Ximénez, pare jesuïta, abonen les despeses mortuòries i les diverses deixes pies i profanes de la difunta Maria Armengol.
Observacions: La fórmula usada és la del rebut.

AHUIB, Jesuïtes, Llibre 2, sf. Palma, juny de 1716. Antoni Vallès, rector del col·legi de Monti-sion, ordena que tots els rèdits produïts pels béns de Maria Armengol serveixin per sustentar el col·legi i els pares jesuïtes que se n’ocupen, exceptuant aquelles partides destinades a la celebració de les misses i dels aniversaris de la defunció, fixades per Maria Armengol en el seu testament.
Observacions: Dos fulls. Mesures de 293 X 207 mm.

AHUIB, Jesuïtes, Llibre 2, sf. Palma, 6 de desembre de 1708. Guillem Terrassa, provisor de causes pies, allibera els hereus i marmessors de Maria Armengol per estar “adimptit ideo et alias”.

AHUIB, Jesuïtes, Llibre 2, sf. Palma, 18 de gener de 1709 – 4 de novembre de 1711. Vicenç Ximénez, administrador de la deixa de Maria Armengol, dóna compliment a les disposicions testamentàries de la difunta.
Observacions: No s’utilitza la fórmula del rebut, sinó la del certificat d’entrega.

AHUIB, Jesuïtes, Llibre 2, sf. Palma, 19 d’abril de 1712 – 4 de novembre de 1717. Pere Palmes, administrador de la deixa de Maria Armengol, dóna compliment a les disposicions testamentàries de la difunta.
Observacions: Les fórmules utilitzades són tant el rebut com els certificats d’entrega.

AHUIB, Jesuïtes, Llibre 2, sf. Sense datació. Relació de diners obtinguts arran de l’hereditat de Maria Armengol, tant pels diners dels que disposava en efectiu com pels obtinguts per la venda de les seves possessions.
Observacions: En el cas de les vendes, s’especifiquen els objectes venuts, els seus compradors i els diners obtinguts en la transacció.

AHUIB, Jesuïtes, Llibre 2, sf. Sense datació. Pedro Taguí, visitador del col·legi de Monti-sion, ordena que s’elabori un llibre de l’administració de la deixa de Maria Armengol, on es registrin les entrades i les sortides de forma enfrontada, tal i com es fa en altres llibres d’administracions.

AHUIB, Jesuïtes, Llibre 2, sf. Palma, 19 d’abril de 1712 – 22 d’abril de 1716. Joan Miquel Antich de Llorach i el marqués del Palmer, Guillermo Abrí Dezcallar, abonen uns pagaments que tenien pendents.

AHUIB, Jesuïtes, Llibre 2, sf. Palma, 28 de juny de 1716. Antoni Vallès, rector del col·legi de Monti-sion, ordena que tots els rèdits produïts pels béns de Maria Armengol serveixin per sustentar el col·legi i els jesuïtes, exceptuant-ne la part destinada a les misses quotidianes i d'aniversari disposades per la difunta en el testament.

AHUIB, Jesuïtes, Llibre 2, sf. Sense datació. Francisco Bru ratifica l’ordre donada per Antoni Vallès el 28 de juny de 1716 i prohibeix que sigui contradita en el futur.
Observacions: La ratificació es va després de comptar amb l’aprovació del provincial jesuïta Antonio Rius, que l’envia per carta el 16 de gener de 1717.

Ingressos

Sistema d'organització

Àrea de condicions d'accés i ús

Condicions d'accés

Condicions de reproducció

Idioma del material

Escriptura dels documents

Nota sobre les llengües i escriptures

Característiques físiques i requeriments tècnics

Instruments de descripció

Àrea de documentació relacionada

Existència i localització dels originals

Existència i localització de reproduccions

Unitats de descripció relacionades

Descripcions relacionades

Àrea de notes

Nota

Lligall original: LXXV nº3

Nota

Coberta: Armengol
Interior: Libro de los pagamiento de la obra pía y legados píos y profanos de la señora doña María Armengol, muger del señor Juan Miguel Antich de Llorach. Murió dicha señora a 30 de agosto de 1707 y fue enterrada en Montesión a 31 del mismo. Hiço su testamento a 27 del mismo mes y año en poder de Pedro, Juan, Tomas, notarios.

Nota

Id. Catàleg Lladó y Ferragut: Llibre 2

Identificador(s) altenatiu

Punts d'accés

Punts d'accés per matèria

Punts d'accés per lloc

Punts d'accés per autoritat

Punts d'accés de gènere

Àrea de control de la descripció

Identificador de la institució

7040 AHUIB

Regles o convencions

Estat d'elaboració

Nivell de detall

Dates de creació revisió eliminació

Creat: 28/01/2021

Idioma(es)

Escriptura(es)

Fonts

Àrea d'ingressos

Matèries relacionades

Persones i organitzacions relacionades

Related genres

Llocs relacionats

Unitat d'emmagatzematge

  • Capsa: FJMS_CAPSA_001